Merete Løland er FAGleder i Bouvet, og leder fagsatsningen i Rogaland og et stort team av FAGambassadører. Hun har ansvar for Bouvet sin egen interne konferanse BouvetONE, som arrangeres 2 ganger i året, og er Podcast vert for «BouvetBobler».
I 2020 ble hun utnevnt som en av Norges 50 fremste kvinner i teknologi, og er kjent for mange som Digital Ninja som følge av jobben med å bygge opp et Digitalt akademi i Equinor med fokus på å bygge digital kompetanse for alle på en innovativ måte med bruk av blant annet et team av digitale ninjaer.
Kevin has worked all over the world in various technology and business roles. For the past 8 years he has worked in product and architecture at Microsoft’s development center here in Norway, leading teams that developed the underlying API’s which power experiences in Microsoft products for over a billion monthly users.
In this thought-provoking talk, he’ll be diving into how the role of software engineers will evolve as the rise of AI continues across the industry, and hypothesizing what the future might hold for all of us.
Jøran Lager har jobbet som konsulent i over 20 år. I mesteparten av den tiden har Jøran arbeidet med databaser, mellomvare, integrasjon og skyteknologi, hvor automatisering av leveranser og forvaltning av dette har vært hovedfokus.
Jøran har utviklet verktøy som har forbedret og effektivisert arbeidet med å utvikle og levere løsninger, hvor det har vært strenge krav til kvalitet og sikkerhet.
I denne presentasjonen vil Jøran ta oss med hvordan Google kan bidra til å lykkes med en sikker og effektiv utvikling av Cloud Native applikasjoner. Hva er AI agenter og hvordan vil disse påvirke fremtidens utvikler rolle?
Håkon har jobbet lenge med både programvareutvikling og infrastruktur. De siste 10 årene mest med å kombinere disse to for å lage automatiserte og selvbetjente plattformer på virtualiserte datasentere og i skyen. Er for tiden teamleder for Infrastruktur og Identitet i Å Energi, som har ansvar for all skybasert infrastruktur samt identitetsstyring i konsernet.
Ingrid Guren jobber som utvikler og tech lead hos NRK. Hos NRK jobber hun med NRK.no, både ut mot publikum og mot journalistene til NRK. Tidligere har Ingrid jobbet som konsulent og i startup, og før det var hun aktiv i undervisningen på UiO. For tiden er hun med å starte opp nettverk for frontendere i offentlig sektor ved siden av å være mamma til verdens kuleste toåring.
En annen hjertesak for Ingrid er at programmering skal være for alle og at det ikke skal være noe man gjør på “gutterommet”. Hun tror helt og holdent at for å oppnå produkter som blir brukt og elsket av alle, trenger vi at alle er representert i utviklingen av produktene også. I 2023 ble hun kåret til female developer of the year av FINN.no.
Morten Goodwin er professor i kunstig intelligens ved Universitetet i Agder og har en stilling som professor 2 ved OsloMet. Han er medgründer og ledende forsker hos AI Experts, og nestleder ved Senter for kunstig intelligensforskning. Han er anerkjent som en av Norges fremste eksperter innen kunstig intelligens.
Goodwin kombinerer roller som professor, lærer, samfunnsdebattant, formidler, forfatter og CTO. Med mer enn 15 års akademisk erfaring, en doktorgrad og over 200 fagfellevurderte artikler, er han en dedikert forsker som fokuserer på dype nevrale nettverk. I 2023 mottok han NORA-prisen for sitt fremragende bidrag til AI-samfunnet, utdanning og formidling, og ble av Khrono listet blant de 300 mest publiserte forskerne i Norge.
Goodwin er involvert i en rekke omfattende forskningsprosjekter som dekker både grunnleggende og anvendt AI-forskning. Dette inkluderer arbeid innen sektorer som landbruk, akvakultur, kulturproduksjon, utdanning, helse, industrioptimalisering, naturlig språkbehandling og anbefalingsmotorer.
Han er en entusiastisk formidler, og i egenskap av forfatter, debattant og offentlig foredragsholder, leverer han omtrent 100 populærvitenskapelige presentasjoner årlig. Hans primære fokus er på potensialet AI har å tilby og avmystifisering av hans forskningsområde.
Dag har lang fartstid innen Software Development. Begynte med Cobol programmering på IBM stormaskin 1986 og har siden den gang vært borti det meste. Jobber for tiden i Å Energi med utvikler community og developer expirence.
Anders har bakgrunn som utvikler, men har de siste årene beveget seg over mot coaching og produktledelse. Han er veldig opptatt av samspillet mellom mennesker og teknologi, og vil i dette foredraget fortelle hvordan NAV rigger seg for best mulig endringsevne, fart og flyt i den digitale produktutviklingen.
NAV har gått fra prosjektorganisering og fire hovedleveranser per år til mer enn 100 produktteam som til sammen deployer mer enn 2000 ganger per uke. Hva har egentlig skjedd, og hva gjør de for å skape ytterligere forbedring i morgen?
Are Vattekar har jobbet med systemutvikling og infrastruktur i over 20 år. Først mange år i privat sektor, og fra 2016 i Skatteetaten. Sammen med NAV startet han opp https://offentlig-paas.no/ i 2017. Are har vært en del av teamet som har bygget Skatteetatens Kubernetes-baserte utviklings- og kjøreplattform. Plattformen støtter utvikling, kjøring, overvåking og styring av Skatteetatens egenutviklede applikasjoner. Han er i dag ansvarlig arkitekt for denne plattformen.
Tittel: Plattform Engineering
Are vil snakke om hvordan man kan gi utviklere fart, flyt og redusert kognitiv last ved bruk av en intern utviklingsplattform. Formålet med en intern utviklingsplattform er å styrke Skatteetatens evne til å levere brukervennlige, sikre og kostnadseffektive IT-løsninger. For å oppnå dette må plattformen være attraktiv, og kunne utnytte marked og tilgjengelig teknologi effektivt. I Skatteetaten gjøres dette ved at man bygger en tilrettelagt plattform for utviklingsteamene slik at de i størst mulig grad kun behøver tenke på forretningsfunksjonalitet i løsninger som skal utvikles, forvaltes og driftes. Hovedgrepet for å oppnå dette er å levere en høy grad av automatisering og selvbetjening. Det må være lett å følge de krav som stilles og integrere mot tjenester som applikasjonene må benytte
Bjørn Frode er blant bransjens fremste kodende systemarkitekter. For Bjørn Frode er utvikling av programvare et håndverk hvor endringsdyktighet og enkelhet står sentralt – også når brukerbehovene er komplekse og systemlandskapet er stort. I dette arbeidet er Bjørn Frode en sentral pådriver i å realisere høy utviklingsfart med DevOps og smidig arbeidsmetodikk, spesielt i større tekniske løft med høy risiko.
I denne presentasjonen vil Bjørn Frode se på hva vi som utviklere lager, og hvordan vi lager det. Han prøver å titte inn i krystallkulen for å se hvordan utviklere sin rolle vil være om 5 år.