Conference year: Speakers 2025

Dr. Cara Antoine

Dr. Cara Antoine er en globalt anerkjent leder og EVP, Chief Technology & Portfolio Innovation Officer i Capgemini. Hennes karriere er drevet av formålet med å bidra til en positiv innvirkning på samfunnet og økonomien. Hennes misjon er å bidra til å skape en mer bærekraftig planet i skjæringspunktet mellom teknologi og menneskelighet.

Cara er strategisk rådgiver til globale selskaper på toppledernivå på tvers av bransjer om digital og kulturell transformasjon og bærekraft, der hun er en energisk og tankevekkende katalysator for varig vekst og endring.

Cara mottok Global Women in Tech’s 2022 «Global Excellence Award» og ble kåret til Computables 2021 «Top 100 Most Influential Women in Business» og «Digital Leader of the Year» samt Global Digital Women’s 2019 «Global Digital Female Leader» innen Digital Transformasjon.

Vijay Gurbaxani

Vijay Gurbaxani er grunnlegger og direktør for Center for Digital Transformation (CDT) og professor i forretnings- og datavitenskap ved UCI Paul Merage School of Business, University of California.

Vijay Gurbaxani er en anerkjent Amerikansk Professor og grunnlegger av Center for Digital Transformation (CDT). Han er kjent for sin ekspertise om hvordan nye teknologier muliggjør innovasjon av forretningsmodeller og på å utvikle og evaluere forretningsdrevne strategier og strategiske ledelsesspørsmål. Hans tilnærming er særegen ved bruken av økonomiske prinsipper som et perspektiv for å analysere strategiske ledelsesspørsmål.

Vijay har omfattende erfaring innen lederutdanning og rådgivningstjenester, har holdt foredrag over hele verden om ledelsesspørsmål, undervist mye i grad- og lederutdanningsprogrammer, og har konsultert for og gitt forskningsekspertise til mange organisasjoner, inkludert Fortune 500-selskaper, teknologitjenesteleverandører og ledende konsulentfirmaer. Han har vært gjesteforsker ved handelshøyskolene ved Stanford University og MIT. I 1994-95 var han forskningsstipendiat ved Computer Sciences Corporation, hvor han rapporterte til presidenten for Technology Management Group.

Vijay har et aktivt forskningsprogram støttet av midler fra National Science Foundation og fra industrien, og har samlet inn over 5 millioner dollar i løpet av sin karriere. Han forfattet boken «Managing Information Systems Costs» og har publisert en rekke artikler i fremstående tidsskrifter innen sine spesialiseringsområder, inkludert Information Systems Research, Management Science, MIS Quarterly og Sloan Management Review. Hans ekspertise innen outsourcing ble anerkjent da han vant 2002 Outsourcing World Achievement Award i den akademiske kategorien av PricewaterhouseCoopers og Michael Corbett and Associates på den fjerde årlige Outsourcing World Summit Conference & Exposition.

Han tjente også som Senior Associate Dean fra 2006 til 2008 og Associate Dean for MBA-programmet fra 2004 til 2006 og fra 1995 til 1999. I begge periodene ledet han skolens innsats for å utvikle og implementere nye innovative læreplaner som hadde som mål å gi studentene de ferdighetene og kunnskapene som trengs for suksess i fremtidens virksomheter. I sin første periode initierte han og ledet deretter utviklingen av skolens nye strategiske fokus på den transformative rollen til informasjonsteknologi i næringslivet, en tilnærming som førte til bred ekstern anerkjennelse av handelshøyskolen som et senter for fortreffelighet innen IT i næringslivet.

Jonas Kjellberg

Som en av grunnleggerne av SKYPE var Jonas Kjellberg en del av en av internettets største suksesser – en enkel, innovativ idé som har revolusjonert og endret internett og telekom industrien.

Jonas er også en erfaren venture investor. Som leder for Internett-investeringer hos Kinnevik, et svensk investeringsselskap med global rekkevidde, var Jonas med på å transformere selskapet til en global teknologi investor ved å investere mer enn 700 millioner euro i nye internettgiganter som Zalando, Rocket Internet, Avito og flere.

Jonas var også styreleder for iCloud, som ble solgt til Apple, og grunnlegger av Player:IO. Han var administrerende direktør og grunnlegger av Campuz Mobile og Optimal Telecom, en del av Tele2. Han har også vært visepresident i Bertelsmann for Lycos Europe og administrerende direktør i Wyatt Media Group. Jonas er for tiden grunnlegger av NORNORM, en fullt sirkulær, abonnementsbasert møbeltjeneste, med IKEA som største investor.

Jonas har jevnlig forelest ved Stanford University og Handelshøyskolen i Stockholm om entreprenørskap, salgskulturer og hvordan man kan samle produktsalg, lønnsomhet og hele selskapet. Han er også en av forfatterne av bestselgeren «Gear Up Ventures, Your Best Business Idea Ever».

Inga Strümke

Inga Strümke er en av Norges fremste eksperter på kunstig intelligens, og førsteamanuensis og forsker ved Norwegian Open AI Lab på NTNU.

Boken hennes Maskiner som tenker kom ut våren 2023 og ble en umiddelbar nasjonal bestselger. Hun er et kjent ansikt i norsk media, og har deltatt i programmer som NRK Lindmo og NRK KlasseQuizen. Hun er mangeårig paneldeltaker i radioprogrammet Abels Tårn, var fast spaltist i Fra Forskningsfronten i Morgenbladet, og bidrar til På en mandag i Aftenposten.

Inga har jobbet med ansvarlig AI og algoritmerevisjon i PwC, mottok UiB sin formidlingspris i 2019, ble kåret til en av Norges 50 fremste tech-kvinner 2020, og til en av Norges kvinnelige forbilder innen kunstig intelligens i 2021.

I tillegg til å ha formidlet alt fra relativitetsteori, gravitasjonsbølger og kvantefysikk til statistisk modellering og kunstig intelligens i ulike formater, har Inga engasjert seg sterkt i den nasjonale AI-debatten, har erfaring som internasjonal keynote speaker og holdt TEDx-foredrag om kunstig intelligens.

Martin Bech Holte

Martin Bech Holte er en av Norges skarpeste samfunnsøkonomer, med erfaring både som forsker og leder i næringslivet. Han har ledet McKinsey & Co. i Norge og vært direktør i Aker, og med denne unike kombinasjonen av faglig tyngde og innsikt i økonomiens maktsentra, evner han å sette komplekse sammenhenger i et større perspektiv.

I januar 2025 utga han boken Landet som ble for rikt, som raskt ble en bestselger og et hett diskusjonstema. Boken stiller det brennende spørsmålet: Hvorfor peker de økonomiske pilene nedover i Norge, et land som i 2013 var verdensledende på velstand, helse og lykke? Holte advarer om stagnasjon, men peker også på veien tilbake til bærekraftig vekst – og utfordrer norske ledere og politikere til å finne styrken til å handle i tide.

Håkon Haugli

Håkon Haugli har siden 2019 vært administrerende direktør i Innovasjon Norge, som er staten og fylkeskommunenes virkemiddel for å realisere verdiskapende næringsutvikling i hele landet.

Innovasjon Norge skal bidra til nyskaping i næringslivet, bærekraftig vekst og eksport for konkurransedyktige norske bedrifter, og utvikling i distriktene.

Håkon Haugli kom fra stillingen som administrerende direktør i Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. Han satt på Stortinget for Arbeiderpartiet i perioden 2009-13. Som stortingsrepresentant var Haugli delegat til FNs generalforsamling og Europarådets parlamentarikerforsamling. Han var medlem av EOS-utvalget, Stortingets kontrollutvalg for etterretnings-, overvåkings- og sikkerhetstjenestene, i perioden 2013-19.

Haugli har blant annet jobbet i Gjensidige Forsikring og McKinsey. Han sitter i styret i Arbeidsgiverforeningen Spekter og har tidligere bl.a. vært medlem av styret til Lånekassen, samt av SINTEFs råd og Patentstyrets råd. Han er utdannet Cand.jur. ved Universitetet i Oslo.

Rasmus Figenschou

Rasmus Figenschou har siden 2021 ledet Bedriftsmarked Norge i DNB. Det betyr at han er banksjef for 1/3 av alle norske bedrifter. Rasmus er kjent for sin innovative tilnærming og strategiske visjon.

Med bakgrunn som leder for Innovasjon og konserndirektør for New Business i DNB, har Rasmus et fokus på å følge med på de digitale trendene som kommer. Hans lederskap har vært avgjørende for å posisjonere DNB som pioner og ledestjerne innen fintech og digital transformasjon i finansbransjen.

Rasmus har en imponerende merittliste av styreverv i flere betydningsfulle selskaper, herunder BankID, BankAxept og Vipps Holding. Hans analytiske tankesett og evne til å kombinere dyp bransjekunnskap har gjort han til en ettertraktet rådgiver og leder.

Rasmus har en lidenskap for innovasjon og en sterk tro på samarbeid. Dette har vært avgjørende for å bygge bro mellom tradisjonelle banktjenester og moderne teknologiske løsninger for DNB. Hans arbeid har ikke bare styrket DNB sin posisjon i markedet, men også bidratt til å forme fremtiden for finanssektoren i Norge.

Camilla Stoltenberg

Camilla Stoltenberg er utdannet lege og har en doktorgrad i epidemiologi fra Universitetet i Oslo. Som toppleder i FHI har hun hatt ansvar for nasjonale flere store strategiske prosjekter. I perioden 2020-2023 var hun FHIs fremste talsperson i håndteringen av koronapandemien.

Camilla Stoltenberg har hatt bistilling som professor ved Universitetet i Bergen, Institutt for global helse og samfunnsmedisin, siden 2012, og er aktiv som forsker. Hun har ledet en rekke forskningsprosjekter med midler fra EU, Forskningsrådet og National Institutes of Health i USA.

Hun har også studert sosiologi ved Universitetet i Oslo, og sosialantropologi /medisinsk antropologi ved University of California i Berkeley og San Francisco. Hun er samfunnsengasjert og bredt engasjert i forskning og forskningsstrategi, og har hatt en rekke nasjonale og internasjonale verv og oppdrag.

Øystein Eriksen Søreide

Øystein E. Søreide er administrerende direktør i Abelia, som er landsforeningen i NHO for kunnskaps- og teknologi-virksomheter. Abelia organiserer ca. 2.800 virksomheter med over 65.000 årsverk.

Øystein E. Søreide er næringslivsleder og tidligere politiker (H), og har en lang karriere som bydelsdirektør i Bydel Grorud i Oslo, CARE, SOS-barnebyer, UNICEF, Høyre og O. Mustad & Søn AS. Han har også vært helse- og sosialbyråd i Oslo.

Liv Dingsør

Liv Dingsør er administrerende direktør i non-profit organisasjonen Digital Norway, som jobber med å få fart på digitaliseringen i Norge.

Hun har hatt lederstillinger i DNB, Aker ASA, FSN Capital/Pm Retail, Nordic Innovation Group og Inviso. Hun er styreleder i Inventas og styremedlem i Hexagon Composites. Dingsør er tidligere aktiv snowboarder og har vært styremedlem i Snowboardforbundet. Hun er utdannet siviløkonom ved NHH. Dingsør har deltatt i en rekke offentlige råd og utvalg knyttet til dataøkonomien.

Hun brenner for kraften i data og teknologi for bredden av næringslivet, og for økt offentlig-privat samarbeid.

 

Jon Kåre Stene

Jon Kåre Stene er medgründer og tidligere COO i Oda, Norges første enhjørning, og medgründer og partner i Skyfall Ventures, som er et norsk tidligfase venturekapitalfond som investerer i nordiske tech-selskaper.

Han har erfaring med hypervekst og prosessforbedring fra Oda, og er ekspert på LEAN, LEAN Startup og digitalisering. Han er også en erfaren kursinstruktør og foredragsholder innen emner som digitalisering og teknologisk transformasjon, plattformisering, LEAN, innovasjon, prestasjonskultur og organisasjonsutvikling. Jon Kåre brenner for å skape kulturer som fungerer som en konkurransefordel og for å forstå hvordan teknologi forandrer verden vi lever i.

Isabelle Ringnes

Isabelle Ringnes er en anerkjent teknologievangelist, tech-gründer, og en aktiv profil innen teknologi og likestilling i media, hvor hun har spesialisert seg på mangfold og teknologi.

I 2018 grunnla hun oppstartsselskapet Equality Check, et teknologiprodukt som hjelper virksomheter å bli bedre på mangfold gjennom en data-drevet tilnærming.

I 2015 startet hun TENK, et teknologinettverk for kvinner. TENK inspirerer årlig hundrevis av jenter til å utforske de uendelige mulighetene innen teknologibransjen. Sammen med SOS Barnebyer startet hun prosjektet Digital Villages, som jobber med å gi barn over hele verden tilgang til teknologi.

I 2016 deltok Isabelle på det prestisjefulle Singularity University ved NASA Research Center, der hun senere ble en del av fakultetet. Isabelle har blitt utpekt som en av seks nordmenn blant «de 100 mest innflytelsesrike menneskene innen nordisk teknologi», en av de 50 ledende kvinnene innen teknologi i Norge og Inspiring Fifty kvinner i teknologi i 2016 og 2019.

Isabelle Ringnes har produsert podkasten Future Forecast, der hun diskuterer teknologi, ledelse og bærekraft med ledere og eksperter fra hele verden. I podcasten har hun hatt gjester som Randi Zuckerberg, Richard Quest og Simon Sinek. I 2019 ga Isabelle ut boken Hvem Spanderer om ubevisste fordommer og likestilling. Hun er et aktiv styremedlem i Dermanor, Oslo Freedom Forum, Moving Mamas, TENK og Kreftforeningen. Hun har vært aktuell i TV-seriene Powerwomen, Nytt på Nytt, Alle mot Alle, Senkveld slaget og Firestjerners middag.

 

Morten Goodwin

Morten Goodwin er professor i kunstig intelligens ved Universitetet i Agder, og er anerkjent som en av Norges fremste eksperter på kunstig intelligens. Han er medgrunnlegger og ledende forsker i AI Experts og som nestleder ved Senter for forskning på kunstig intelligens (CAIR).

Goodwin balanserer roller som professor, underviser, offentlig debattant, formidler og forfatter. Med 20 års akademisk erfaring, en doktorgrad og mer enn 200 fagfellevurderte publikasjoner, er han en dedikert forsker med fokus på dype nevrale nettverk. Han mottok NORA-prisen for sitt enestående bidrag til AI-miljøet, utdanning og formidling og ble listet av Khrono blant de 300 mest publiserende forskerne i Norge.

Goodwin er involvert i og leder en rekke omfattende forskningsprosjekter innen både grunnleggende og anvendt AI-forskning. Dette inkluderer arbeid innen landbruk, havbruk, kulturproduksjon, utdanning, helse, industriell optimalisering, naturlig språkbehandling og anbefalingssystemer. Han er en lidenskapelig formidler, og som forfatter, debattant og foredragsholder holder han omtrent 100 populærvitenskapelige presentasjoner i året. Hans hovedfokus er på mulighetene kunstig intelligens gir, samt å avmystifisere sitt forskningsfelt.

I tillegg til sine akademiske og forskningsmessige bidrag er Goodwin regjeringsutnevnt medlem av både Personvernnemnda og Teknologirådet.

Samina Vabo Ansari

Samina Vabo Ansari er en visjonær jurist med bakgrunn i diplomati, som jobber med hvordan globale trender innenfor geopolitikk, teknologi og bærekraft påvirker mennesker og samfunn.

Ansari har samarbeidet og ledet flere store prosjekter med sosial påvirkning for FN, EU og Verdensbanken. Hennes arbeid fokuserer på menneskelig sikkerhet, inkluderende økonomisk vekst, mangfold, rettferdighet og inkludering, cybersikkerhet og geopolitisk risiko.

Hun har bodd og arbeidet i Kabul, Afghanistan, hvor hun aktivt arbeidet for inkludering i fredsprosessen.

Ansari benytter internasjonal lov, politisk filosofi, tverrkulturell forståelse og endringsteori i sitt arbeid for å fremme positiv global endring og forene verden med feminint lederskap gjennom dialog og forbindelse.

Thordur Arnason

Med en karriere som strekker seg over mer enn 25 år i bransjen, har Thordur Arnason utviklet en dyp forståelse for teknologi, innovasjon og strategisk ledelse. Hans reise har vært preget av en ustoppelig jakt på kunnskap og et engasjement for å drive positiv endring.

Som en erfaren leder har han bidratt til vekst og suksess for flere selskaper, dyktig navigert gjennom utfordringene med strategisk teknologiledelse, rekruttering, fusjoner og oppkjøp, samt utvikling av nye forretningsmuligheter. Hans evne til å levere eksepsjonelle resultater for kunder er et bevis på hans ekspertise og dedikasjon.

I nyere tid har hans fokus skiftet mot det transformative potensialet til kunstig intelligens (AI), spesielt generativ AI, og dets vidtrekkende implikasjoner for menneskeheten og det profesjonelle landskapet. Han er lidenskapelig opptatt av å utforske de etiske dimensjonene av AI, låse opp dets kreative muligheter og utnytte dens kraft til å forme en bedre fremtid.

Patrycja Antosz

What do food waste, labour markets and city transport have in common? At least two things. One, they’re all complex, dynamic social systems. Two, steering them in the right direction requires an understanding of how they work. I’ve been fascinated by such phenomena my entire academic career. I develop computational models representing real-world complex social systems and play with what-if scenarios that showcase probable futures. This gives me a valuable insight into how societies function and change.

I’ve been a member of the European Open Science Cluster, secretary (2020-2022) and member of the Management Committee Secretary of European Social Simulation Association, and a proud recipient of the European Social Simulation Association’s Best Student Paper award (2017).

Helge O. Svela

Helge Svela er direktør for medieklyngen Media City Bergen, og han har bakgrunn fra 16 år som journalist og redaksjonell leder i Bergens Tidende.

Svela er en pioner innen å sikre sannferdig journalistikk gjennom metodisk arbeid, og han har vunnet SKUP-diplomet for prosjektet «Faktasjekk». I høst lanserte han prosjektet Reynir, som skal utvikle teknologi som avslører falske bilder.

Nabil Belbachir

Nabil Belbachir has almost three decades of experience with computer vision, AI and robotics, as engineer, scientist, visionary leader and strategist, contributing with sustainable innovative concepts, products and solutions. 

Nabil Belbachir is a research director at NORCE, director at eu-robotics Aisbl and strategy advisor for ADRA Aisbl and the European Commission, for coordinating European Strategic Research, Innovation and Deployment Agenda 2030 and contributing to HEU work programme 2025-2027 in AI, Data and Robotics.

He has a PhD (2005) in computer science from TU Vienna (Austria). He edited the single-source Springer book “Smart Cameras (2009)”, translated into Chinese by China Machine Press (2014). He has over 120 scientific publications, 3 patents and he is recently coordinating COGNIMAN, the Horizon Europe Innovation project on AI-powered robotics for Smart Manufacturing.

Techpoint conference logo

Copyright © 2025 Techpoint AS – Personvern og cookies

Følg Techpoint på Sosiale medier
Nyhetsbrev
Jeg ønsker å motta nyhetsbrev fra Techpoint med informasjon om eventet, speakere og arrangementer.