Toril Nag

Konserndirektør, Lyse

Toril Nag
30. oktober
Hovedscenen
11:00
Hovedsal - Radisson BLU

Plattformrevolusjonen i praksis – erfaringer og eksempler fra norske virksomheter

Å være stor er ikke noen garanti for å forbli verken stor, lønnsom eller foretrukket blant kundene. Etablerte forretningsmodeller står for fall, og plattformer, bruke av kunstig intelligens, og nye teknologier utfordrer tradisjonelle selskaper. Det er IT gigantene som dominerer børsene – og folks hverdag. Det er lett å le av Kodak som misset det digitale skiftet og forsvant – men hva har vi egentlig lært? Hva kan vi som ledere lære av pionerene? Hva kjennetegner de selskapene som nå vinner kundene? Ti år etter at bitcoin ble lansert, er blockchain på trappene. Hva kan det bety for din virksomhet? Toril har studert AI ved University of Strathclyde i Storbritannia og leder en teknologivirksomhet som har mange praktiske erfaringer med innføring av ny teknologi. Handler det bare om teknologi? Absolutt ikke. Tre ting driver samfunnsendringer mer enn noe: Nye teknologier, reguleringer og lovverk, og endringer i kundenes preferanser. Hvordan endrer det bransjer – og hva kan det bety for din?

Toril Nag er konserndirektør i energi-og teknologikonsernet Lyse i Stavanger, der hun leder forretningsområde Tele/Teknologi, som omfatter rekke fiberselskaper i Norge og Danmark (herunder Lyse Fiber,  Viken Fiber og flere), og datterselskapet Altibox som leverer høyhastighets internett og digitale underholdningstjenester.

Hun er utdannet sivilingeniør i Computer Science fra University of Strathclyde og har tilleggsutdannelse i ledelse fra Handelshøyskolen BI. Nag har toppledererfaring fra store IT- og telekomselskaper samt bank og finans, og har bred styre-erfaring.  Hun er styreleder  i bransjeorganisasjonen IKT Norge, og styremedlem i flere børsnoterte virksomheter. Nag er også medlem av det regjeringsoppnevnte Digitaliseringsrådet samt styringsgruppen i Digital21.

Les mer om Lyse