Sara Öhrvall

Advisor to CEO
Axel Johnson Group

Sara Öhrvall er en av Sveriges fremste eksperter på digital utvikling og har i mange år vært en drivkraft innen digitaliseringsspørsmål i svensk næringsliv. Hun har hatt lederstillinger Volvo, Bonnier, SEB og Axel Johnson. Fra og med 2022 er Sara aktiv som seniorrådgiver for administrerende direktør i Axel Johnson med fokus på innovasjon, digital transformasjon og forretningsutvikling. Axel Johnson er et av Nordens største selskaper innen handel og tjenester, med en omsetning på 95 milliarder svenske kroner og 25.000 ansatte.

Hun opererer i grenselandet mellom ny teknologi og morgendagens menneskelige behov. Sara har startet to egne virksomheter og har jobbet i Tokyo, London, New York, Singapore, Brussel og San Francisco.

I dag sitter hun i styret for Investor, Axfood, Axel Johnson International, Bonnier Books, SNS og i International Advisory Board ved Stockholm Resilience Centre. Hun er også styreleder i oppstartsselskapet Humla og i stiftelsen Pontus Schultz, som jobber for økt bærekraft, likeverd og mangfold i næringslivet.

De som ønsket å forstå effektene av digitalisering har lest spaltene hennes om fremtidens teknologitrender som hun skrev for Dagens Industri i fem år. Hennes første bok heter Your Future Self: How New Technologies Are Revolutionizing Humans and Making Us Stronger, Smarter, and Kinder (2020). Den er et must for alle som ønsker å forstå hvordan ny digital teknologi fundamentalt kan forandre mennesker; utvikle sinnet vårt, få oss til å tenke lenger, holde ut mer og bli stadig friskere.

Tema: Den neste teknologirevolusjonen og dens brukere

Som innbyggere og forbrukere i en digital verden får vi en ny dimensjon av muligheter, utover tid og rom. Hvilke forventede teknologiskifter vil gi brukere transformative digitale opplevelser og hvordan vil det endre hverdagsadferd, forbruk og menneskelige behov?

Hvilke langsiktige konsekvenser ser vi av big data, avanserte algoritmer, smarte transportsystemer og konstant tilkoblede sensornettverk. Hva blir vårt syn på status, integritet og tillit i en verden hvor det virtuelle er mer til stede enn det fysiske, hvor svaret på spørsmålene vi ennå ikke har rukket å stille er tilgjengelig hvert sekund og kroppens ytelse måles og følges opp i detalj.

Techpoint conference logo

© Techpoint – Kode og design Aptum
Personvern og cookies

Følg oss på sosiale medier
Påmelding nyhetsbrev

Jeg ønsker å motta informasjon om konferansen, spennende nyheter om foredragsholdere, tema, og andre aktuelle saker.