Peder Nærbø

Founder & Executive Chair
Bulk Infrastructure

Peder Nærbø er norsk industribygger. Han har vært en sterk pådriver for å knytte Norge mot resten av verden med bærekraftig digital infrastruktur og spilte en sentral rolle for å bygge opp Norges datasenterindustri og globale fibertilknytning.

I 2006 grunnla Nærbø Bulk med et oppdrag å adressere Oslos luftkvalitetsproblemer. Løsningen ble utvikling av strategiske logistikkbygg utenfor hovedstaden og langs hovedfartsårene, som reduserte den lokale forurensingen og trafikken i byen. I dag er Bulk en av Norges ledende aktører innen næringseiendom.

Med et sterkt ønske om å utvikle Norges digitale posisjon bygget han Bulk videre til å bli et nordisk infrastrukturselskap innen datasentre og fiber. Han så tidlig muligheten til å bruke Norges naturgitte fordeler fra fornybar energi, kjølig klima og nærhet til Europa for å utvikle en digital hub som både har styrket Norges rolle som en digital nasjon og gjort oss attraktive for ledende globale selskaper.

Nærbø er en visjonær leder og Norges største bidragsyter for internett-tilknytning til resten av verden. Gjennom sterkt engasjement og tunge investeringer i nye fiberkabler til blant annet USA og Danmark, har Peder bygd opp kritisk redundans til tidligere fiberruter via Sverige.

Han står i front for en bærekraftig utvikling av infrastruktur som bidrar til verdiskaping og nye muligheter for offentligheten og næringslivet.

Sammen med resten av Bulk-teamet jobber han hver dag for å realisere visjonen om å gjøre bærekraftig infrastruktur tilgjengelig globalt

 

 

Techpoint conference logo

© Techpoint – Kode og design Aptum
Personvern og cookies

Følg oss på sosiale medier
Påmelding nyhetsbrev

Jeg ønsker å motta informasjon om konferansen, spennende nyheter om foredragsholdere, tema, og andre aktuelle saker.