Anita Schjøll Abildgaard

CEO & Co-founder
Iris.ai

Anita Schjøll Abildgaard er anerkjent som en av verdens fremste stemmer innen tech og kunstig intelligens, og leder AI-selskapet Iris.ai. Hun har oppnådd stor internasjonal anerkjennelse for hennes engasjement for etisk anvendelse av kunstig intelligens. Anita har et spesielt hjerte for hvordan teknologi, empati og vitenskap kan bidra til å løse de virkelig kompliserte problemene som menneskeheten står overfor.

Hun er leder og medgründer av Iris.ai, en av de 10 mest innovative kunstige intelligensselskapene i i verden i 2017 ifølge Fast Company, Iris.ai sikter mot å bygge verdens første ‘AI-forsker’, og tilbyr for tiden forskningsoppdagelse og datautvinningsverktøy for akademisk forskning og selskapets R&D.

I 2023 ble Iris.ai tildelt den prestisjefylte European Innovation Council (EIC) Accelerator-finansieringen, på 145 millioner kroner.

Forbes rangerte Anita som en verdens topp kvinner i tech i 2018, og er rangert blant Inspiring Fifty Nordics i 2017 og 2019. Hun og Iris.ai er har oppnådd stor internasjonal anerkjennelse og figurerer på noen av verdens viktigste lister innen tech som SU Global Grand Challenges Awards og TechCrunch Disrupt Startup Battlefield-alumni.

Anita Schjøll Abildgaard er lærer i kunstig intelligens ved Singularity University og Re:Humanize Institute, og hun innehar flere styrestillinger, inkludert Katapult-gruppen, og NORA Startup (Norwegian Artificial Intelligence Research Consortium). Anita er en ettertraktet foredragsholder internasjonalt

Hun mener at hver og en av oss har kraften til å etterlate denne verden minst litt bedre enn vi fant den.

Techpoint conference logo

© Techpoint – Kode og design Aptum
Personvern og cookies

Følg oss på sosiale medier
Påmelding nyhetsbrev

Jeg ønsker å motta informasjon om konferansen, spennende nyheter om foredragsholdere, tema, og andre aktuelle saker.