Conference year: Speakers 2024

Karianne O. Tung

Digitaliserings- og forvaltningsministeren har ansvaret for IKT- og forvaltningspolitikk, elektronisk kommunikasjon, statleg arbeidsgivarpolitikk, statleg bygg- og eigedomsforvaltning, det administrative ansvaret for statsforvaltarane og arbeid med berekraftsmåla.

Märtha Rehnberg

Märtha Rehnberg som er Co-founder og Partner i Daredisrupt har oppnådd stor internasjonal anerkjennelse for sin kunnskap om teknologisk intuisjon, ansvarlig disrupsjon, økonomiens fremtid og hvordan teknologien kan bidra til å løse vår tids største problemer

Märtha Rehnberg har engasjert seg sterkt i klimaendringene, er politisk økonom, entrepreneur og en anerkjent politisk talsperson. Hun er blitt en etterspurt speaker og debattant over hele verden, hvor hun snakker om teknologisk intuisjon, ansvarlig disrupsjon, økonomiens fremtid og radikal klimainnovasjon.

Märtha Rehnberg er tildelt den prestisjetunge prisen «Leader of Tomorrow» av St Gallen Symposium i tre påfølgende år, og profilert som en «FemTech Leader» av Innotribe, Carlisle & Gallagher Consulting Group og Digital Finance Institute. I 2018 ble hun utnevnt til medlem av det høyprofilerte industripolitiske forumet «Industry 2030» av den europeiske kommisjonen for å definere og forfatte en dristig strategi for fremtiden for europeiske industrier.

Märtha Rehnberg er opptatt av teknologisk intuisjon som den avgjørende ferdigheten for å navigere i vår tids teknologiske utvikling, spesielt knyttet til kunstig intelligens. Märtha’s drivkraft ligger i å skape bedre visjoner for fremtiden.

Hun er en tidligere intraprenør i shipping-konglomeratet Maersk, hvor hun var spydspissen i den industriomfattende introduksjonen av 3D-utskrift. Hennes besluttsomhet for å lokalisere bærekraftig produksjon har gjort henne til spesialrådgiver for et nasjonalt 50M DKK ‘Additiv Produksjon -hub’ i Danmark – et prosjekt hun skrev visjonen for.

Märtha har to mastergrader fra Copenhagen Business School og Esade. Hun er født i Spania, oppvokst i Paris, har et svensk pass, men bor i Danmark, og holder foredrag på fransk, engelsk, svensk eller dansk.

Costas Markides

Costas Markides er en av verdens fremste eksperter innen strategi og innovasjon, og forsker på emnene strategisk innovasjon, innovasjon av forretningsmodeller, diversifisering og internasjonale oppkjøp.

Costas Markides er Professor of Strategy and Entrepreneurship; Robert P Bauman Chair in Strategic Leadership

BA MA (Boston) MBA DBA (Harvard)

Costas Markides innehar den prestisjetunge anerkjennelsen som en Thinkers50. Dette er verdens mest anerkjente fora for å identifisere, rangere og dele de ledende ledelsesideene i vår tid. Hans arbeid utforsker hvordan etablerte selskaper kan forfølge radikal eller forstyrrende innovasjon og hvordan de kan konkurrere med to forretningsmodeller i samme bransje. Han forsker også på hvordan selskaper kan skape en kultur for kontinuerlig innovasjon og hvilken rolle individuelle ledere spiller i å gjøre et selskap mer innovativt.

Costas Markides innehar den prestisjetunge anerkjennelsen som en Thinkers50 som er verdens mest pålitelige fora for å identifisere, rangere og dele de ledende ledelsesideene i vår tid. Han har en nøkkelinnflytelse i globale forretningsdialoger, fra World Economic Forum til Harvard Business Review, og er anerkjent for sine innsiktsfulle tanker om forretningsstrategi og innovasjon.

Costas Markides er en prisvinnenende forfatter, med bestselgende bøker som er blitt uvurderlige guider for forretningsledere og som tilbyr rammeverk for strategisk innovasjon og selskapsomstrukturering i en stadig skiftende verden. Hans forfatterskap omfatter besselgere som “All the Right Moves: A Guide to Crafting Breakthrough Strategy”, “How Smart Companies Bypass Radical Innovation to Enter and Dominate New Markets”, “Game Changing Strategies”, “Organizing for the New Normal: Prepare your company for the journey of continuous disruption” og hans nye bok “Business Model Innovation: Strategic and Organizational Issues for Established Firms”.

Markides’ nåværende forskningsarbeid fokuserer på bedrifters entreprenørskap, styring av innovasjon av forretningsmodeller og bruk av kreativitet for å oppnå strategiske gjennombrudd. Han utforsker også hvordan vi kan bruke teknologiene i den sosiale æraen samt nye og disruptive forretningsmodeller for å løse store samfunnsproblemer, som fattigdom, underernæring, indre bykriminalitet og klimaendringer.

Spesialfelt

  • Corporate strategy and disruptive innovation
  • Strategic Innovation
  • Leadership
  • Managing Multiple Business models
  • Corporate entrepreneurship
  • Organizational Behaviour
  • Business Model Innovation
  • Diversification

Isabelle Ringnes

Isabelle Ringnes er en anerkjent tech-evangelist, teknologigründer og en aktiv kilde og stemme i media om den teknologiske utviklingen, samfunnsutvikling og mangfold.

Isabelle har blitt utnevnt som en av seks nordmenn i “100 mest innflytelsesrike personer i Nordic Tech”, en av de 50 ledende kvinnene i tech i Norge, og Inspiring Fifty kvinner i tech.»

Isabelle er en lidenskapelig og ettertraktet offentlig taler og evangelist for teknologiens innvirkning på samfunnet, fordelene med mangfold og det presserende behovet for likhet. Hun er lærer i temaet mangfold ved Singularity University Nordic og et aktivt styremedlem i Dermanor, INSJ, Moving Mamas, TENK, Oslo Frihetsforum og Norges Kreftforening.

Hun er medgründer av Equalitycheck.com, som kombinerer strukturelle og kulturelle data for å hjelpe virksomheter til å forstå og forbedre mangfold og kultur på arbeidsplassen.

I 2015 grunnla hun TENK: et teknologinettverk for kvinner som har som mål å inspirere unge jenter til å bidra til å forme vår verdens fremtid med teknologi. TENK har etablert toårlige teknologileirer for unge jenter og Isabelle har holdt taler for tusenvis av jenter rundt om i Norge for å inspirere dem til å velge teknologi. Sammen med SOS Barnebyer grunnla hun Digital Villages i 2020, som hjalp barn i utviklingsland med å få tilgang til teknologi.

I 2014 var hun med å grunnlegge #Hunspanderer, en sosial bevegelse som adresserer ubevisst bias og kjønnsmønstre, som når ut til millioner av mennesker i Norge.

Anita Schjøll Abildgaard

Anita Schjøll Abildgaard er en av Nordens fremste eksperter innen kunstig intelligens og en internasjonalt anerkjent stemme innen etisk anvendelse av kunstig intelligens. Hun har et spesielt hjerte for hvordan teknologi, empati og vitenskap kan bidra til å løse de virkelig kompliserte problemene som menneskeheten står overfor.

Hun er leder og medgründer av Iris.ai, en av de 10 mest innovative kunstige intelligensselskapene i i verden i 2017 ifølge Fast Company, Iris.ai sikter mot å bygge verdens første ‘AI-forsker’, og tilbyr for tiden forskningsoppdagelse og datautvinningsverktøy for akademisk forskning og selskapets R&D.

I 2023 ble Iris.ai tildelt den prestisjefylte European Innovation Council (EIC) Accelerator-finansieringen, på 145 millioner kroner.

Forbes rangerte Anita som en verdens topp kvinner i tech i 2018, og er rangert blant Inspiring Fifty Nordics i 2017 og 2019. Hun og Iris.ai er har oppnådd stor internasjonal anerkjennelse og figurerer på noen av verdens viktigste lister innen tech som SU Global Grand Challenges Awards og TechCrunch Disrupt Startup Battlefield-alumni.

Anita Schjøll Abildgaard er lærer i kunstig intelligens ved Singularity University og Re:Humanize Institute, og hun innehar flere styrestillinger, inkludert Katapult-gruppen, og NORA Startup (Norwegian Artificial Intelligence Research Consortium). Anita er en ettertraktet foredragsholder internasjonalt

Hun mener at hver og en av oss har kraften til å etterlate denne verden minst litt bedre enn vi fant den.

Alex Bulat- van den Wildenberg

Alex Bulat- van den Wildenberg er Group Technology Director i Capgemini som har over 380.000 ansatte i 50 land. Han jobber over hele verden med å snakke om hvordan den teknologiske utviklingen endrer premissene for innovasjon, lederskap og organisasjoner.

Alex Bulat- van den Wildenberg leder Group Technology I Capgemini, er en del av styringskomitéen for AI Lab. Han er også en del av Capgemini Ventures Pre-Selection Committee, som har som mål å samarbeide og levere verdi med oppstartsselskaper, klienter og teknologipartnere. Alex Bulat- van den Wildenberg leder det årlige Technovision-programmet, der 50 eksperter fra hele verden samles for å dele trender og innsikter iden teknologiske utviklingen som endrer forutsetningene i næringslivet og hvordan vi utvikler virksomhetene.

Han brenner for å bygge teknologisk nysgjerrige organisasjonene som kontinuerlig søker etter hvordan teknologi kan bidra til å forbedre måten vi jobber på, vårt miljø og vår helse.

Han er kjent som «The Tech Guy» og tror at endring av verden begynner med nysgjerrighet, som fører til oppdagelse og er lidenskapelig opptatt av bærekraft og tech for good. Han er en historieforteller som kobler mennesker og ideer ved å være vert for «Idea Loading» podcasten, som utforsker oppfinnelser, innovasjoner og teknologi. Han snakker fem språk: kroatisk, nederlandsk, engelsk, fransk og tysk.

Alex sitter i rådgivningsgruppa for YouBeDo.com, en online bokhandel med en misjon om bøker for det gode. Selskapet har en «steward ownership»-modell med planeten som sin største eier, der 12% av hvert boksalg doneres til et veldedighetsvalg og 1% av salgene finansierer prosjekter og gründere som prøver å bygge en bedre verden.

 

Liv Dingsør

Liv Dingsør er administrerende direktør i non-profit organisasjonen Digital Norway, som jobber med å få fart på digitaliseringen i Norge.

Hun har hatt lederstillinger i DNB, Aker ASA, FSN Capital/Pm Retail, Nordic Innovation Group og Inviso. Hun er styreleder i Inventas og styremedlem i Hexagon Composites. Dingsør er tidligere aktiv snowboarder og har vært styremedlem i Snowboardforbundet. Hun er utdannet siviløkonom ved NHH. Dingsør har deltatt i en rekke offentlige råd og utvalg knyttet til dataøkonomien.

Hun brenner for kraften i data og teknologi for bredden av næringslivet, og for økt offentlig-privat samarbeid.

 

 

Rolf Assev

Knapt noen i Norge har hjulpet flere gründere opp og frem enn Rolf. Han har hjulpet hundrevis av norske tech bedrifter gjennom rollen som gründer og partner i Startuplab.

Etter 12 år i Opera Software, der han var ansvarlig for salg og markedsføring, strategi og M&A, ønsket Rolf å starte noe nytt. Etter å ha vært med på å grunnlegge DragonBox (som senere ble solgt til Kahoot) fra StartupLab, innså han at hans erfaring og internasjonale nettverk kunne være til nytte for mange flere oppstartsbedrifter, og Rolf ble partner og medgrunnlegger i StartupLab.

Rolf er flink til å utfordre deg på dine ambisjoner – han presser deg alltid til å tenke større. Han tror sterkt på at du får din første betalende kunde, da dette vil presse deg til å være hardere med dine prioriteringer, og det beviser at du er på rett spor. Å ha betalende kunder gjør det 10 ganger lettere å skaffe investorer. Rolf vil også hjelpe deg med å posisjonere oppstartsbedriften din i forhold til kunder og investorer for å skille seg ut, og han er gjerne villig til å introdusere deg for sitt sterke nettverk i Norge og USA.

StartupLab er en inkubator og tidlig fase investor for Norges mest ambisiøse teknologi-startups.

Caroline Wilhelmsen

Caroline Wilhelmsen leder i dag et av de største innsiktsmiljøene i Norge. I Insights & Data bistår Capgemini sine kunder med hvordan de kan bli mer data- og innsiktsdrevne. Caroline er medforfatter av boken «Future of Data» hvor Capgemini har intervjuet og kartlagt hvordan Nordiske virksomheter tar i bruk data og kunstig intelligens.

Peder Nærbø

Peder Nærbø er norsk industribygger. Han har vært en sterk pådriver for å knytte Norge mot resten av verden med bærekraftig digital infrastruktur og spilte en sentral rolle for å bygge opp Norges datasenterindustri og globale fibertilknytning.

I 2006 grunnla Nærbø Bulk med et oppdrag å adressere Oslos luftkvalitetsproblemer. Løsningen ble utvikling av strategiske logistikkbygg utenfor hovedstaden og langs hovedfartsårene, som reduserte den lokale forurensingen og trafikken i byen. I dag er Bulk en av Norges ledende aktører innen næringseiendom.

Med et sterkt ønske om å utvikle Norges digitale posisjon bygget han Bulk videre til å bli et nordisk infrastrukturselskap innen datasentre og fiber. Han så tidlig muligheten til å bruke Norges naturgitte fordeler fra fornybar energi, kjølig klima og nærhet til Europa for å utvikle en digital hub som både har styrket Norges rolle som en digital nasjon og gjort oss attraktive for ledende globale selskaper.

Nærbø er en visjonær leder og Norges største bidragsyter for internett-tilknytning til resten av verden. Gjennom sterkt engasjement og tunge investeringer i nye fiberkabler til blant annet USA og Danmark, har Peder bygd opp kritisk redundans til tidligere fiberruter via Sverige.

Han står i front for en bærekraftig utvikling av infrastruktur som bidrar til verdiskaping og nye muligheter for offentligheten og næringslivet.

Sammen med resten av Bulk-teamet jobber han hver dag for å realisere visjonen om å gjøre bærekraftig infrastruktur tilgjengelig globalt

 

 

Robert Kristiansen

Robert er gründer av Semine AI. Selskapet er et av de ti raskest voksende teknologiselskapene i Norge og leverer teknologi som fokuserer på praktisk anvendelse av kunstig intelligens for fjerning av manuelle arbeidsoppgaver.

Selskapet har i løpet av få år blitt markedsledende innen sitt felt og blir trukket frem av analyseselskapet Gartner som et av de ledende selskapene på kognitiv automasjon i Europa. Selskapet ekspanderer nå utenfor Norge.

Han har tidligere gründet flere teknologiselskaper både her hjemme og ute inkludert det som i dag er den indiske armen til Kongsberg Digital.

Robert har vært med å utvikle verdens første heldigitale forsikringsselskap for Tryg, bidratt til Norwegian sin lavpriskalkulator, bygget kontrollrom for amerikanske oljeselskap etter ulykken i Mexico i 2010 (Horizon) og er nå aktuell som en av pionerene innenfor kunstig intelligens i Norge.

Robert er spesielt opptatt av interaksjonen mellom menneske og maskin og har en tekno-kommersiell bakgrunn. Til daglig leder han innovasjonsarbeidet til Semine hvor kundereisen er sentral i utvikling av brukeropplevelsen og den kunstige intelligensen.

 

Morten Goodwin

Han er anerkjent som en av Norges fremste eksperter innen kunstig intelligens. Goodwin kombinerer roller som professor, lærer, samfunnsdebattant, formidler, forfatter og CTO.

Morten Goodwin er professor i kunstig intelligens ved Universitetet i Agder og har en stilling som professor 2 ved OsloMet. Han er medgründer og ledende forsker hos AI Experts, og nestleder ved Senter for kunstig intelligensforskning. Med mer enn 15 års akademisk erfaring, en doktorgrad og over 200 fagfellevurderte artikler, er han en dedikert forsker som fokuserer på dype nevrale nettverk.

I 2023 mottok han NORA-prisen for sitt fremragende bidrag til AI-samfunnet, utdanning og formidling, og ble av Khrono listet blant de 300 mest publiserte forskerne i Norge.

Goodwin er involvert i en rekke omfattende forskningsprosjekter som dekker både grunnleggende og anvendt AI-forskning. Dette inkluderer arbeid innen sektorer som landbruk, akvakultur, kulturproduksjon, utdanning, helse, industrioptimalisering, naturlig språkbehandling og anbefalingsmotorer.

Han er en entusiastisk formidler, og i egenskap av forfatter, debattant og offentlig foredragsholder, leverer han omtrent 100 populærvitenskapelige presentasjoner årlig. Hans primære fokus er på potensialet AI har å tilby og avmystifisering av hans forskningsområde.

Thordur Arnason

Med en karriere som strekker seg over mer enn 25 år i bransjen, har Thordur Arnason utviklet en dyp forståelse for teknologi, innovasjon og strategisk ledelse. Hans reise har vært preget av en ustoppelig jakt på kunnskap og et engasjement for å drive positiv endring.

Som en erfaren leder har han bidratt til vekst og suksess for flere selskaper, dyktig navigert gjennom utfordringene med strategisk teknologiledelse, rekruttering, fusjoner og oppkjøp, samt utvikling av nye forretningsmuligheter. Hans evne til å levere eksepsjonelle resultater for kunder er et bevis på hans ekspertise og dedikasjon.

I nyere tid har hans fokus skiftet mot det transformative potensialet til kunstig intelligens (AI), spesielt generativ AI, og dets vidtrekkende implikasjoner for menneskeheten og det profesjonelle landskapet. Han er lidenskapelig opptatt av å utforske de etiske dimensjonene av AI, låse opp dets kreative muligheter og utnytte dens kraft til å forme en bedre fremtid.

Tore André Godager

Tore Andre Godager har mer enn 20 års erfaring fra utvikling, innovasjon og bygging av datadrevne organisasjoner. Han har også hatt topplederstillinger i ledende Nordiske og globale mediekonsern som Schibsted, Egmont og NHST Media.

Godager står bak flere digitale startups som QXL, DinSide og Klikk.no. Han leder i dag Fortum sin digitale transformasjon og bygger en global data plattform for å forbedre datadrevne beslutninger og forretningsutvikling.

Eirik Norman Hansen

Eirik Norman Hansen er en ekte og oppriktig teknologioptimist. Han snakker energisk og inspirerende om digitalisering, teknologi, kunstig intelligens og roboter.

Eirik er spesielt opptatt av hva teknologi betyr for oss mennesker, organisasjoner og samfunn og hvordan dette former verden nå og i tiden som kommer, og hva dette vil bety for nettopp din bransje. Han har over 20 års erfaring som leder, rådgiver og forretningsutvikler, og har gjennom hele sin karriere jobbet med og for digitalisering og endring.

Eirik er glad i å prate – både med og for folk – og han elsker å være på scenen. Han var en av fem talere blant 650 som ble nominert til Årets taler 2021 og kåret til ”Årets taler 2018”.

På årets konferanse skal han lede Techpoint Travel og hjelpe oss til å forstå, stille spørsmål, utfordre og dra linjer mellom bransjer.

Simen Sommerfeldt

Simen Sommerfeldt, teknologidirektør hos Bouvet, et ledende skandinavisk konsulentselskap, er en anerkjent ekspert innen personvern og GDPR. Han har medforfattet boken «Personvern og GDPR i praksis», som er inkludert i pensum ved flere høyskoler og universiteter. Som fagekspert bidro han til Digital21-utvalgets anbefalinger til den norske regjeringen. Videre er Simen medgrunnlegger av Lær Kidsa Koding, en organisasjon som har opprettet over 200 kodeklubber i Norge og fremmer programmering i skolen.

Som en innovativ tenker, er Simen også medgrunnlegger av GoForIT, et bærekraftig samarbeid mellom akademia og næringslivet. I våren 2024 spilte han en nøkkelrolle i etableringen av konferansen Generativ KI i offentlig sektor, som tiltrekker seg over 400 deltakere og nesten 200 på venteliste. Han er dessuten utnevnt av regjeringen som vara i Personvern-nemnda.

I sitt arbeid hos Bouvet koordinerer Simen initiativer knyttet til Generativ KI og engasjerer seg dypt i utforskningen av hvordan generativ KI kan transformere både offentlige og private virksomheter.

Kristin Balchen

Kristin er en forretningsutvikler som lar seg begeistre og engasjere av mulighetene som ligger i å ta i bruk ny teknologi og nye verktøy. Som en del av et tverrfaglig AI-team, er Kristin opptatt av å øke kompetansen på AI i hele Å Energi, samtidig som hun jobber med konkrete initiativ der AI skaper verdi.

Hun elsker å få ting til å skje og ser AI som et verktøy i innovasjonsarbeid. Med bred erfaring innen produkt- og tjenesteutvikling, er Kristin fast bestemt på å ta AI fra teori til praksis. Hennes fokus? Å engasjere alle, slik at konsernet virkelig kan høste verdien av å bruke AI.

Trym Bjønnes

Trym jobber som AI-utvikler i Å Energi. Han har mange års erfaring fra analyse og digitalisering innen vannkraftsektoren. Med en solid bakgrunn i å analysere industrielle prosesser og implementere digitale løsninger, fokuserer Trym nå på å utforske og utnytte potensialet for effektivisering og innovasjon i Å Energi.

Han jobber for tiden i et tverrfaglig team som hjelper de ulike forretningsområdene å skape verdi ved hjelp av generative AI-verktøy.

Dragana Trifunovic

Dragana er leder for strategi og organisasjonsutvikling i Digital Norway. Hun har flere års erfaring med å utvikle og levere kurs- og kompetanse innen innovasjon, teknologi og digitalisering. Hun brenner for å forenkle og å gjøre teknologi forståelig og tilgjengelig. Fra tidligere har hun erfaring som konsulent og har bistått bedrifter med å ta i bruk ny teknologi og bli mer datadrevet.

Rebekka Olsson Omslandseter

Rebekka Olsson Omslandseter utmerker seg både som rådgiver hos Bouvet og som forsker ved Universitetet i Agder hvor hun spesialiserer seg innen kunstig intelligens. Hos Bouvet på Agder er hun en av flere fremtredende eksperter på feltet.

Med en doktorgrad i Kunstig Intelligens, har Rebekka blitt anerkjent for sitt bidrag til teknologibransjen, og ble den 8. mars i år hedret som en av Norges 50 fremste kvinner i teknologi. Hun er tidligere kåret til en av landets mest fremtredende kvinner innen kunstig intelligens.

Hennes evne til å demystifisere komplekse konsepter innen kunstig intelligens gjør henne til en verdifull ressurs. Hun formidler innsikt på en måte som er tilgjengelig og forståelig for både ledere og teknologer.

Bjørn Frode Kvernstuen

Bjørn Frode er blant bransjens fremste kodende systemarkitekter. For Bjørn Frode er utvikling av programvare et håndverk hvor endringsdyktighet og enkelhet står sentralt – også når brukerbehovene er komplekse og systemlandskapet er stort. I dette arbeidet er Bjørn Frode en sentral pådriver i å realisere høy utviklingsfart med DevOps og smidig arbeidsmetodikk, spesielt i større tekniske løft med høy risiko.

I denne presentasjonen vil Bjørn Frode se på hva vi som utviklere lager, og hvordan vi lager det. Han prøver å titte inn i krystallkulen for å se hvordan utviklere sin rolle vil være om 5 år.

  • 1
  • 2
Techpoint conference logo

© Techpoint – Kode og design Aptum
Personvern og cookies

Følg oss på sosiale medier
Påmelding nyhetsbrev

Jeg ønsker å motta informasjon om konferansen, spennende nyheter om foredragsholdere, tema, og andre aktuelle saker.