Nicolai Løvdal

Nicolai Løvdal

Gründer, konsulent og foredragsholder, FutureFrogs

Nicolai er en bærekraft-business gründer, konsulent og foreleser. Det er snart 20 år siden han hoppet av jobben i AkerKværner som sikkerhets- og automasjonsingeniør i olja fordi – i følge han selv – kom i skade for å lese seg opp på klima og miljø.

Etter et par mislykkede forsøk på å finne noen som faktisk trodde det gikk an å tjene penger på bærekraft, tok han en mastergrad på innovasjon og entreprenørskap ved Industriell økonomi og Teknologiledelse ved NTNU. Etter enda flere mislykkede forsøk på å finne noen som faktisk trodde det gikk an å tjene penger på bærekraft, ble han – igjen i følge han selv – så irritert at han tok en doktorgrad på temaet.

Han står også bak FutureFrogs, en “gjøre-tank” som investerer tid og penger i oppstartsbedrifter. Nicolai har en stilling ved UiO innen Digital Innovasjon og Entreprenørskap, og er fast leverandør av seminarer for både NTNU og UiA på lønnsom bærekraft. Det siste året har Nicolai jobbet under radaren med et internasjonalt sammensatt team med både kunstig intelligens og blokkjeder for å gjøre det langt mer givende og lønnsomt for både privatpersoner og bedrifter å investere i egen og delte fornybarprosjekter.