Merete Nygaard

CEO/Founder, Lawbotics

Merete Nygaard
30. oktober
Hovedscenen
14:30
Hovedsal - Radisson BLU

Fra paragrafer til javascript

Den siste store innovasjonen i advokatbransjen skjedde ved innføring av epost som arbeidsverktøy, mens selve forretningsmodellen har stått stille siden tidenes morgen. Hvordan går man frem når man skal innovere i en så konservativ bransje? Merete Nygaard vil snakke om hennes vei fra å være paragrafrytter til å stifte og lede et fullblods teknologiselskap som skal bidra til å lukke gapet mellom de som har juridisk kunnskap og de som trenger det.

Merete var forretningsadvokat i Wiersholm før hun forlot advokatkarrieren og stiftet Norges ledende legaltech-selskap, Lawbotics. I fjor var hun på topplisten for Norges fremste ledertalenter, blant Norges 50 fremste kvinner i tech i 2019 og én av tre finalister til Female Entrepreneur of the Year.

Lawbotics ble i 2018 kåret til en av Norges mest innovative oppstartsselskaper. Selskapet utvikler Lexolve, en plattform for dokumentautomatisering som gjør juridisk arbeid enklere, tryggere og mer effektivt for selskaper og menneskene som jobber i dem. I tillegg står Merete bak arrangementer som Oslo Legal Tech Meetup og Oslo Legal Hackaton, og har gjennom dette bygd Norges største felleskap for å fremme innovasjon i advokatbransjen.

Les mer om Lawbotics