Hans-Henrik Merckoll

Administrerende direktør, IBM Norge

Hans-Henrik Merckoll
31. oktober
Hovedscenen
14:30
Hovedsal - Radisson BLU

Ny teknologi som innovasjonsdriver

Hans-Henrik Merckoll, adm.direktør i IBM Norge, vil i sitt foredrag belyse hvordan ny teknologi kan bidra til å løfte produktiviteten i norsk næringsliv og offentlig sektor. Hva er en digital grunnmur og hvilken betydning har den for virksomhetens produksjon? Er digital kompetanse en forutsetning for innovasjon basert på digitale løsninger? Må vi skrote gamle forretningsmodeller for å etablere nye?

Hans-Henrik Merckoll er administrerende direktør for IBM Norge. Selskapet har over 100 års erfaring fra forskning og utvikling av teknologiløsninger, og har vært i Norge siden 1935. Selskapet har hovedkontor i Armonk, USA, og har rundt 350.000 ansatte fordelt på 170 land.

Før Hans-Henrik Merckoll i 2019 ble utnevnt til toppleder for IBM i Norge var han fra 2017 direktør for tjenestedivisjonen i IBM Norge, hvor han hadde ansvaret for å utvikle og levere ulike typer tjenester og infrastruktur til bedriftsmarkedet i Norge.

Merckoll har sin utdannelse på siviløkonomistudiet ved Handelshøyskolen BI. Han har tidligere vært konserndirektør for Consulting i EVRY, og arbeidet som administrerende direktør i Telenor Telehuset samt vært både salgsdirektør og administrerende direktør i Hewlett Packard Norge før han kom til IBM. Merckoll har også jobbet i Compaq, Storebrand, IF Forsikring og THORN.